Citytrip naar Valencia
Citytrips,  Spanje

Vliegensvlug door Valencia!

Als we het hebben over stedentrips, dan denken de meesten al snel aan slenteren door pittoreske straatjes, urenlang tafelen en af en toe een van de highlights te bezoeken.  Maar soms is het even niet anders, je komt in een fantastische stad, je hebt alleen maar 24 uur de tijd. Met onderstaande tips kun jij een vliegensvlugge citytrip naar Valencia plannen.

Perfecte citytripbestemming

Valencia is misschien wel de meeste populaire bestemming voor een stedentrip in Europa. En dat is niet gek met een hoop bezienswaardigheden, een strand, heerlijk eten op elke hoek van de straat en een winkelwalhalla. Tel daar driehonderd dagen zon bij op en je hebt de perfecte citytripbestemming!

Ontbijt bij je verblijf of op de hoek

Om tijd te besparen is het handig om bij het hotel/hostel te ontbijten. Ook zit er op bijna iedere hoek wel een klein eettentje waar je voor een prikkie terecht kunt. Voor zo’n 2 à 3 euro heb je een koffie, verse jus d’orange en ‘pan con tomate’. Persoonlijk raad ik dit aan, omdat het vaak voordeliger is dan ontbijten bij je verblijf. Mocht je echt geen tijd (of budget) hebben, dan kun je natuurlijk altijd naar de plaatselijke bakker gaan. De broodjes bij Granier Panaderia zijn verrukkelijk! Dit is een bakkerijketen door heel Spanje, in Valencia zijn er zelfs 20 vestigingen van!

Huur een fiets

In Valencia kun je bij talloze winkels en bedrijven een fiets huren. Hiermee kun je gemakkelijk van A naar B fietsen. Pas wel op, want in sommige delen in het centrum zijn geen speciale fietspaden en moet je op de weg fietsen. Over de stoep is hier verboden. Via Verrassend Valencia kun je voor € 28,- een fietstour doen met een Nederlandstalige gids! Wil je iets goedkoper of liever zelf door Valencia touren? Bij Bicivà heb je voor maar € 10,- per dag een fiets.

Bezienswaardigheden

Vanuit het centrum ben je zo bij de grote trekpleister; Ciudad de las Artes y las Ciencas. Ook wel de Stad van Kunst en Wetenschap.  Het complex bestaat uit zes onderdelen, namelijk L’Umbracle, Palau de les Arts Reina Sofia, L’Oceanogràfic, L’Hemisfèric, het Museu de les Ciències Príncipe Felipe en het Agora. Het is leuk om tussen de gebouwen door te lopen of fietsen. Mocht je nog niet uitgefietst zijn, dan kun je nog iets verder fietsen naar het strand van Valencia. Je kunt natuurlijk ook besluiten om via het prachtige Turiapark weer terug te fietsen naar het centrum. Wij besloten deze keer het strand te skippen, zodat we meer tijd hadden in de stad zelf.

IMG_1238
Ciudad de las Artes y las Ciencas

Lunch

Het is natuurlijk leuk om in het Turia park te picknicken, maar een andere aanrader is Mercado de Colon. Dit voormalig winkelcentrum is tegenwoordig een leuke plek om te drinken of eten. Zelf ben ik erg fan van Bocados. Dit eettentje heeft een hipkarakter en heerlijke broodjes en salades. Kun je niet kiezen? Kies dan het menu; een broodje, halve salade, frisdrank en koffie naar keuze.

Heerlijk lunchen bij Bocos

Centrum

In de stad is het niet ideaal per fiets, maar het kan wel. Wij zijn van plein naar plein gefietst, maar hebben uiteindelijk toch de fiets eerder ingeleverd. Lopend is het namelijk ook te doen. Zo zitten Mercado Central en La Lonja vlakbij elkaar en ook Catedral de Valencia is te combineren met Plaza de la Virgen. Mercado Central is een grote markt vol met verse groente, vlees en vis. Deze markt is iedere dag tot ongeveer 14:00 uur open. La Lonja is gebouwd tussen 1482 en 1533 en was vroeger in gebruik als een soort zakencentrum, een zijdebeurs. Het gebouw is door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst. La Lonja ligt schuin tegenover de Mercado Central en vooral van binnen is het prachtig.

Verblijf

Een ander leuk plein in Valencia is Plaza de la Reina, met veel leuke restaurants en vanaf dit plein zie je Catedral de Valencia perfect. Mocht je een budgetverblijf zoeken, dan zit vlakbij dit plein Center Valencia Youth Hostel. Een goedkoop maar goed hostel met verschillende zalen en privékamers, variërend van € 10,- tot € 40,-.

Plaza de la Reina and Micalet tower in Valencia, Spain
Plaza de la Reina

Diner

Een tip voor diner is het restaurant Saona. Hiervan zijn er 4 in Valencia, dus altijd eentje in de buurt. 😉 Bij Saona kun je voor een prikkie een driegangenmenu bestellen. Niet erg Spaans, maar erg praktisch gelegen en niet duur (ongeveer 15 euro p.p.).

Shoppen

Mocht je nog tijd over hebben, Calle Colon is dé straat waar je kunt shoppen in Valencia. Geen zin in de H&M of Bershka? In de wijk El Carmen vind je veel bijzondere boetiekjes!