Andalusië,  Spanje

De mooiste stranden van Málaga

In en rondom Málaga zijn prachtige stranden te vinden. De bekendste hiervan is Malagueta, deze vind je midden in Málaga zelf. Maar er zijn nog veel meer leuke stranden in Málaga te vinden! Hieronder de mooiste stranden van Málaga.

Stranden in de stad

Zoals ik eerder al vertelde vind ik het stadsstrand van Málaga niet heel erg mooi. Het strand is aangelegd voor de inwoners en toeristen van Málaga en het zand is in de zomer ongelofelijk heet. Je kunt hier dan ook niet heen zonder op slippers te lopen. Wil je er toch een bezoekje brengen, vanuit de stad is het zo’n 10 minuten lopen en je herkent het aan het Malagueta sign.

Iets links van Malagueta vind je Playa la Caleta. Dit strand is ongeveer 1 kilometer lang en daarnaast breder dan Malagueta. Je vindt er ook fitnessapparatuur, mocht je willen sporten (doe dit niet te vroeg!).

Na dit strand komt Baños del Carmen. Een erg klein strand, maar geliefd bij inwoners van Málaga. Het is hier namelijk minder druk dan de andere stranden. Je vindt hier ook een oud paviljoen. Niet meer in de beste staat, maar op het terras zit je heerlijk!

Banosdelcarmen-

Pedregalejo en El Palo

Twee stranden iets uit het centrum (zo’n 5 tot 10 km), maar zeker de moeite waard. Geen zin in de drukte, dan ben je hier aan het juiste adres! Deze stranden zijn een stuk schoner en je vindt hier veel leuke visrestaurants, leuke barretjes en gezellige terrasjes. Je kunt de bus naar deze stranden, maar leuker is het om langs de stranden te fietsen. Je kunt in Málaga veel fietsen huren, bijvoorbeeld bij Málaga Bike Tours.

El Palo is vooral bekend bij studenten. Er zitten in deze wijk namelijk veel studenten om de Spaanse taal te leren. Zelf heb ik hier ook een maand gewoond en kon ik lopend naar het strand toe. Het was toen alleen februari en erg koud voor Spaanse begrippen. Wel ging ik hier vaak naar toe om even te hardlopen of oefeningen te doen. Ook hier vind je namelijk veel fitnessapparatuur.

Pedregalejo-Malaga

El Palo, Málaga in februari

Peñon del Cuervo

Nog iets verder vind je Peñon del Cuervo. Mijn favoriete strand in Málaga. Mijn eerste bezoek aan dit strand was met een barbeque. Naast dat het een strand is, kun je er namelijk ook barbequen. Er zijn genoeg picknicktafels waar je met een (grote) groep kunt zitten. Je vindt hier ook veel Spaanse jongeren, zij vieren hier vaak in het weekend feestjes, ook wel: ‘moragas’ genoemd. Het strand zelf is schoon en klein. Je hebt hier niet de voorzieningen die je op andere stranden hebt, maar het is zeker de moeite waard om hier een dagje te verblijven

file16
Peñon del Cuervo

 

Benieuwd hoe je in Málaga komt? Lees het hier!

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *