Mandala Eco Villas
Centraal-Amerika,  El Salvador

Mandala Eco Villas, playa San Blas in El Salvador

Wanneer je aan El Salvador denkt, zullen je eerste gedachten wellicht niet naar luxe villa’s of hotels gaan. Maar ook in El Salvador vind je bijzondere accommodaties en het leuke ervan is dat ze vaak niet erg toeristisch of ontdekt zijn. Je kunt er dus heerlijk tot rust komen en genieten van de prachtige stranden en natuur. Een van deze bijzondere accommodaties is Mandala Eco Villas. Net buiten het toeristische El Tunco, midden in de natuur, vind je hier schattige kleine villa’s op het water.

Mandala Eco Villas

Wij sliepen met z’n tweeën in de villa voor twee personen. Een schattig klein huisje op het water. Het huisje is volledig gemaakt met hout, wat zorgt voor een frisse en gezellige sfeer. Een leuke bijkomstigheid is dat al het materiaal van de villa uit de buurt komt van de accommodatie.

Bij binnenkomst is de eyecatcher het grote witte bed met klamboe, wat zorgt voor een luxe en handige twist. Doordat het huisje op het water ligt, heb je namelijk veel last van muggen in de nacht. De badkamer bestaat uit een toilet en een luxe badkamermeubel, inclusief heerlijke zachte handdoeken. Het mooiste aan de badkamer is de deur naar buiten, achter deze deur is namelijk de buitendouche te vinden. Het is heerlijk en rustgevend om te douchen tussen de zingende vogels en kwakende kikkers. Een buitendouche in El Salvador is geen straf, want je hebt hier bijna altijd warm weer. Wanneer je met meerdere personen bent, kun je kiezen voor een iets grotere villa. Hier kun je met maximaal 6 personen terecht en het heeft 2 verdiepingen.

 

Bijzondere accommodatie

Bijzondere accommodatie

Bijzondere accommodatie

 

Het restaurant en het zwembad

Het is heerlijk om na een warme stranddag aan El Tunco of El Zonte, nog even een duik te nemen in het zwembad. Ook kun je hier heerlijk relaxen op een van de comfortabele ligbedden of met een cocktail in je hand lekker weg dromen in het bubbelbad. Het restaurant biedt meerdere drankjes aan en daarnaast is er ruim de keuze in ontbijt, lunch of diner. Het was fantastisch om rustig wakker te worden  in het zwembad en de surfers vanuit het zwembad te bewonderen. Wij begonnen iedere dag met een duik in het zwembad om vervolgens te genieten van ons verrukkelijke ontbijt.

 

Bijzondere accommodatie

 

Tot rust komen of actief?

Mocht je toe zijn aan wat rust of wil je echt even tijd met z’n tweeën doorbrengen, dan is Mandala Eco Villas zeker een geschikte plek. Het gebrek aan wifi zorgt er namelijk voor dat je weinig prikkels om je heen hebt en eindelijk een tijd hebt voor dat heerlijke boek dat al maanden op je wacht. Wanneer je wel iets actiefs wil doen, kun je ervoor kiezen om met de bus of taxi naar het dorpje El Tunco of la Libertad te gaan. Je vindt hier mooie stranden en verschillende eettentjes.

Wanneer je zin hebt om op het strand te liggen, kun je het beste naar playa San Blas gaan. Ook kun je de manager vragen voor een motortour of surflessen nemen in El Tunco. Wanneer je dan na een dag vol met druk verkeer, veel mensen en de felle zon weer terug komt in je villa en heerlijk in de buitenlucht een verfrissende douche neemt,  kan ik je garanderen dat je als een blok in slaap valt onder de klamboe in een heerlijk zacht bed!

 

Mandala Eco Villas

 

Routebeschrijving naar Mandala Eco Villas

Naar Mandala Eco Villas toe is niet erg ingewikkeld, maar het is wel handig om het van te voren te weten. Het ligt namelijk net tussen El Tunco en la Libertad in. Je komt er door een microbus of chickenbus vanaf la Libertad te nemen en tegen de buschauffeur te vertellen dat je er bij Punta Roca uit moet. Dit kost ongeveer $0,25. Ook kun je natuurlijk een taxi nemen, maar dit kost ongeveer $10. Dit deden wij vooral als het later op de avond was.

Een nacht in de villa kost ongeveer $125 voor 2 personen. Voor El Salvador redelijk duur, maar deze prijs is het zeker waard en je gaat er zeker geen spijt van krijgen. Wanneer je kiest voor de grotere villa, kost dit ongeveer $175. Deze prijzen zijn inclusief ontbijt en gebruik van het zwembad. Wil je meer weten? Via de website, Facebook of Instagram kun je meer informatie opvragen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *