Monteverde
Centraal-Amerika,  Costa Rica

Monteverde, ideaal om te ziplinen en dieren te spotten!

Monteverde staat vooral bekend om het ziplinen en het urenlang wandelen over de hangbruggen om de mooie dieren te spotten. Dit heb ik ook beide gedaan, omdat ik dit eigenlijk een must vond toen ik besloot om naar Costa Rica te gaan. Ik zat te twijfelen tussen Monteverde en La Fortuna, maar toen ik van locals hoorde dat ik dan beter naar Monteverde kon gaan, ben ik gegaan. Ook lag het beter op mijn route, die je overigens hier vindt. Ik heb er geen moment spijt van gehad, wat een fantastische ervaring!

In Monteverde kun je ziplinen of over de hangbruggen in het regenwoud lopen. Er zijn ontzettend veel aanbieders van deze activiteiten, maar ik had het geluk dat ik met 2 locals was, waardoor zij precies wisten wat de beste optie was. We hebben ervoor gekozen om met Sky Adventures te gaan. Het was echt een fantastische ervaring en de crew was ontzettend aardig. Een ticket voor het park, ziplinen en de kabelbaan is $ 99 online te kopen. Alleen wandelen kost $ 39 en voor alleen het ziplinen ben je $ 81 kwijt. Voor studenten is het goedkoper, dus vergeet je studentenpas niet! Het is erg prijzig, maar ik vond het wel een van mijn hoogtepunten in Costa Rica.

ziplining-costarica

Monteverde Cheese Factory

Zelf ben ik nog naar een kaasfabriek van Monteverde geweest en heb ik hier een heerlijke batido (milkshake) gehad en veel kaas gekocht. Monteverde staat namelijk bekend om de wat rijpere kaas en laat dat nu net zijn waar wij Nederlanders gek op zijn! Als je voor langere tijd op reis bent, dan is een stukje kaas af en toe echt wel lekker 🙂

Je kunt een tour boeken door de kaasfabriek of kiezen voor een koffietour. Ze hebben er namelijk ook koffie te koop. De tour duurt ongeveer 1,5 uur. Meer informatie over Monteverde Cheese Factory vind je via deze link.

Dieren in Monteverde

Natuurlijk wil ik niet teveel verklappen, maar ik had het geluk dat het die dag perfect weer was, waardoor ik veel dieren heb kunnen spotten. Gelukkig heb ik ook de luiaarden gespot, want ik ben helemaal gek op deze schattige dieren! Hieronder vindt je mijn foto’s die ik heb geschoten in Monteverde.

Sloths-Monteverde

Snake-Monteverde

Monteverde

Butterfly-Monteverde

Monteverde

 

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *