Centraal-Amerika,  Citytrips,  Panama

Reisgids voor Panama-stad

Panama-stad, you hate it or you love it. Sommigen slaan alle steden in Centraal-Amerika over, sommigen kiezen ervoor om Panama-stad een kans te geven. Wij ook en wat was dit heerlijk na 4 maanden hiken, vulkanen, mooie stranden en jungle was het tijd voor een stad. Hier vind je een reisgids voor Panama-stad, zodat je je prima een paar dagen kunt vermaken!

Hoe kom je er?

Misschien land je wel in Panama-stad en dan is het alleen een kwestie van een taxi of Uber boeken naar je verblijf. Als je vanaf Valle de Anton komt, kun je de regelrechte bus nemen en ben je in 2 uren in Panama-stad. Je wordt dan uitgezet bij vliegveld Albrook en kunt vanaf hier de metro of taxi nemen.  Kom je vanaf playa Venao, dan is het een stukje verder. Vanaf playa Venao ga je met de bus naar las Tablas en vanaf daar kun je de bus naar Panama-stad nemen. Je bent dan ongeveer zo’n 6 uren kwijt.

Hoe reis je het beste in Panama-stad?

Om eerlijk te zijn, hebben wij heel veel gebruik gemaakt van Uber en de taxi in Panama-stad. Dit is niet de goedkoopste, maar wel de gemakkelijkste manier. Wil je iets goedkoper reizen, koop dan een metrokaart. Voor $2 heb je een kaart en deze kun je gewoon iedere keer opladen. Als je met meerdere personen bent, kun je gewoon op dezelfde kaart reizen, ideaal! Je kunt ook met de bus gaan, maar eerlijk gezegd zou ik lekker met de metro gaan. Het is erg druk in Panama-stad, dus je staat met de bus vaak vast.

Wat te doen in Panama-stad?

Bezoek een rooftopbar

Natuurlijk kun je tijdens een bezoek aan Panama-stad een bezoekje aan een rooftopbar niet overslaan. Zo zijn het Hard Rock hotel en Trump hotel erg geschikt voor een mooi uitzicht over de stad. Gatto Blanco in Casco Viejo is erg leuk om te bezoeken voor een uitzicht vanaf de andere kant, maar ook om gewoon een avondje drankjes te drinken of zelfs te dansen als er een dj aanwezig is.

Slenter een middag door Casco Viejo

Panama-stad kun je onderscheiden in 2 verschillende delen. Het nieuwe en oude gedeelte. Er zijn meer districten, maar voor het gemak houden we het even zo. Het nieuwe gedeelte is ideaal voor als je wilt shoppen of naar een rooftopbar wilt. Het oude gedeelte is daarentegen veel mooier. Casco Viejo heet het oude gedeelte en dit is de hipste plek van Panama-stad. Vroeger was dit juist de achterstandswijk, maar dit is door de overheid opgeknapt en nu echt prachtig. Leuk om een middagje doorheen te lopen en ergens koffie te drinken in een van de vele schattige koffietentjes.

Bezoek het beroemde Panama-kanaal

Natuurlijk moet je naast Casco Viejo ook het Panama-kanaal bezoeken. Mij leek het heel erg saai, maar het is best leuk om het te bekijken. Daarnaast is het erg indrukwekkend als je je bedenkt dat dit door duizenden werkers is gemaakt. Voor $20 heb je entree tot het bijbehorende museum, waar je het gehele verhaal ook kunt horen. Ga wel naar het kanaal voor 13:00 uur of na 16:00 uur, want daar tussen in gebeurt er vrij weinig.

Beklim Ancon Hill voor een fenomenaal uitzicht

Geen zin om naar het Panama-kanaal te gaan? Beklim dan Ancon Hill. In een uurtje klim je deze heuvel op en heb je een uitzicht over alle kanten van de stad, dus ook het Panama-kanaal. Echt prachtig en heerlijk om even de drukte te ontvluchten. Je komt hier door met een Uber naar het startpunt te gaan en vanaf daar simpelweg naar boven te lopen. Als je goed kijkt, zie je onderweg misschien nog luiaarden. Wij hadden in ieder geval geluk!

Ga naar het Metropolitan park om dieren te spotten

Als je meer wilt zien dan luiaarden alleen, kun je beter naar het Metropolitan park. Je kunt hier verschillende dieren spotten, zoals apen, luiaarden en miereneters. Daarnaast waan je je echt even in de jungle, midden in de stad. Op de achtergrond hoor je nog wel wat verkeer langs razen, maar over het algemeen hoor je alleen dierengeluiden. Als je besluit helemaal naar boven te lopen, heb je ook hier een uitzicht over de stad. Dit uitzicht is wel minder, maar toch leuk meegenomen. 🙂

Shoppen in het grootste winkelcentrum van Centraal-Amerika

Zin om na (of voor) je reis lekker te shoppen? In Panama-stad kan dit perfect. Je hebt hier echt iets van 5 winkelcentra, waarvan Albrook de grootste is. Dit is het grootste winkelcentrum van heel Centraal-Amerika en beschikt over meer dan 400 winkels. Ideaal, want je kunt hier echt alles vinden. Met kinderen zou ik het niet aanraden, want het is echt héél groot. Wil je naar een iets kleiner en luxer winkelcentrum, dan is Multiplaza geschikt. Hier vind je merken als Louis Vuitton, Gucci en Prada.

Waar te verblijven?

Als je op tijd boekt kun je prachtige bestemmingen in Panama-stad vinden voor weinig geld. Sowieso zijn hostels als Mamallena, Luna’s Castle en Selina te vinden in Panama-stad en deze zijn geschikt voor de budgetreizigers. Wil je iets luxer, dan heb je bijvoorbeel Bahia Suites of Best Western Plus Panama.

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *