Spaans leren,  Tips & Tricks

Dit zijn 9 series/films in het Spaans op Netflix waar je vandaag nog mee wilt starten!

Heerlijk een vrije dag! Even helemaal niks doen en vooral geen verplichtingen. Alhoewel, eigenlijk is dit de perfecte dag om even bezig te gaan met het leren van Spaans. Maar grammatica en woordjes stampen is niet echt de perfecte vrije dag natuurlijk. Daarom hier 9 leuke Spaanstalige series/films op Netflix waarmee jij je vrije dag heerlijk door komt en toch ook nog wat Spaans leert!

Narcos

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal is dit een van de beste series, tenminste dat vind ik samen met heel veel anderen. Voor seizoen 1 en 2 waren gaaf en daarom zou ik hier zeker aan beginnen als ik jou was (als je dat nog niet al had gedaan;-)). De serie gaat over Pablo Escobar, de grootste drugsbaron aller tijden. Je gaat in deze serie de groei en verspreiding van drugskartels over de hele wereld meemaken en dit gaat niet zonder slag of stoot. Mocht je bang zijn voor geweld of bloed, sla deze serie dan even over, want moorden hoort tot de orde van de dag.

– 3 seizoenen

– IMDB rate: 8,9

Casa de Papel

De serie waar werkelijk waar íedereen het over had de laatste tijd. Het kan zijn dat je onder een steen hebt gelegen, in dit geval moet je dringend een paar dagen vrij nemen voor deze spannende serie! De serie speelt zich af in Madrid , Spanje. Het gaat over El Profesor, die samen met een aantal criminelen de koninklijke munt wil stelen. Het klinkt suf, maar deze serie is echt fantastisch in elkaar gezet. Er komt een derde seizoen, maar daar ben ik bang voor. Het einde was namelijk in seizoen 2 perfect.

– 2 seizoenen (3e is onderweg, september 2018)

– IMDB rate: 8,7

Chicas del Cable

Een serie die misschien leuker voor de vrouwen onder ons is. Het speelt zich af in de jaren ’20 in Madrid, Spanje. Het gaat over een groep vrouwen die allemaal op hun eigen manier terechtkomen als telefoonmeisje bij de eerste kabelmaatschappij. Daarom heen speelt zich van alles af en dat zorgt voor een spannende serie, met een vleugje GTST af en toe.

– 2 seizeoenen (3e is onderweg, september 2018)

– IMDB rate: 7,8

El Chapo

De serie El Chapo moest Narcos evenaren, maar dat is naar mijn mening niet helemaal gelukt. Een goede serie is het zeker, ik keek hem in een week uit. Het waargebeurde verhaal over Joaquín Guzman, die van loopjongen opgroeit tot een van de machtigste drugsbaronnen aller tijden. Leuk aan deze serie is dat je de opkomst, arrestatie en ontsnapping van El Chapo ziet.

– 3 seizoenen

– IMDB rate: 7,9

Tiempos de Guerra

Deze series gaat over de oorlog in de jaren ’20 in Marrokko. Rijke families uit Spanje open een veldhospitaal in Melilla en verplegen daar gewonden. Er speelt zich natuurlijk veel meer af, zo maken ze vrienden voor het leven en worden er (verboden) liefdes gevonden. Een leuke Spaanstalige serie en weer eens iets anders dan alle drugskartels, verfrissend!

– 1 seizoen

– IMDB rate: 7,7

Ingobernable

Net uitgekeken en helemaal wild van. De Mexicaanse first-lady wordt achterna gezeten na de moord op het man, president Diego Nava. Ze is op de vlucht en wordt in tijdens haar onderduiking geholpen door onverwachte mensen. In de serie krijgt ze nieuwe vriendschappen, maar daarnaast ook te maken met verraad en geweld. Een spannende serie, met gelukkig bijna een tweede seizoen. Ik ben heel benieuwd..

– 1 seizoen (2e is onderweg, september 2018)

– IMDB rate: 7,3

El cuaderno de Sara (Sara’s Notebook)

In deze film gaat Laura Alonso, een Spaanse advocaat, achter haar vermiste zus aan. Ze zoekt haar in het gevaarlijke gebied in Congo en heeft daarbij hulp van verschillende mensen nodig. Tijdens haar reis maakt ze de meest verschrikkelijke, maar ook een aantal mooie dingen mee. Spannend is het zeker, mooi ook. Goede film voor de zondag!

 – IMDB rate: 6,0

Perdida

Deze film gaat over een Argentijnse politieagente die een vriendin van vroeger zoekt in Patagonië. Tijdens de zoektocht komt ze erachter dat ze door te graven in het verleden, haarzelf juist in gevaar brengt. Een spannende film, maar niet de beste die ik ooit heb gekeken. Wel leuk om te kijken voor de omgeving, Patagonië is namelijk een prachtig stukje Argentinië!

– IMDB rate: 5,8

Contratiempo

Deze film is echt fantastisch! Je wordt al vanaf het begin op het verkeerde pad gezet en dat betekent dat je aan het einde van de film met je mond open zit te kijken. Het gaat over een zakenman die wakker wordt naast zijn vermoorde minnares. De beste advocaat helpt hem zijn onschuld te bewijzen en meer kan ik niet vertellen. Deze film moet je gewoon kijken, het einde is goud!

– IMDB rate: 8,1

Heb jij nog een serie of film hieraan toe te voegen? Ik ben echt gek op Spaanstalige series, dus geef een gil als je de beste/leukste/vetste serie ever hebt gevonden!

7 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *