tips om spaans te leren
Spaans leren,  Tips & Tricks

Tips om Spaans onder de knie te krijgen

Spaans leren blijft voor de meeste mensen moeilijk. De Spaanse taal is lastig, vooral omdat het zoveel verschillende tijden heeft. Maar het is zeker niet onmogelijk om de taal vloeiend te leren spreken. Grammatica leren is voor veel mensen een drempel om aan de taal te beginnen en daarnaast kost een taal leren ook veel tijd, maar gelukkig zijn er ook genoeg manieren om het een stukje leuker te maken. Met onderstaande tips krijg je Spaans zo onder de knie en spreek jij binnen no-time een aardig woordje Spaans!

1. Kijk series/films in het Spaans

Tegenwoordig heeft bijna iedereen Netflix en hier staan ontzettend veel leuke series op. Je hebt de romantische films, maar er is ook genoeg actie te vinden. Onderstaande series en films zijn erg leuk om te volgen. Ben je al bezig met een Engelstalige serie? Vaak kun je ook kiezen voor Spaanse audio of ondertiteling. Ook dat werkt zeker. Zo wordt een Netflix dagje opeens ook nog informatief. 😉 Check hier de leukste series op Netflix!

2. Lees boeken in het Spaans

Ben je een echt boekenwurm? Dan is deze voor jou! Er zijn namelijk genoeg leuke (e-)boeken te vinden in het Spaans. Ben je beginner? Ga dan voor kinderboeken of boeken met kleine verhaaltjes. Dit is bijvoorbeeld een leuk E-book. Lees ook bijvoorbeeld Roodkapje of een ander sprookje in het Spaans. Deze verhalen ken je al, dus dit maakt het iets gemakkelijker. Ben je al wat meer gevorderd? Ga dan voor een leuke roman. Waarschijnlijk begrijp je nog niet alles, maar je kunt bijvoorbeeld een lijst met moeilijke woorden maken per hoofdstuk. Leuk en leerzaam tegelijk!

3. Zoek filmpjes op YouTube

Op YouTube staan tegenwoordig onwijs veel goede en leuke filmpjes voor het leren van Spaans. Zelf vind ik het leuk om ‘Spaans leren met Lau’ te volgen. Zij woont in Malaga en spreekt vloeiend Spaans (met een heerlijk Malagueño accent, I like!). Door haar vrolijkheid is Spaans leren echt niet meer zo vervelend. Je vindt haar kanaal via deze link. Natuurlijk heb je ook andere goede kanalen, zoals bijvoorbeeld Go-Español en Aprende Español con Saby!

4. Luister Spaanse muziek en vertaal!

Er is zó ontzettend veel leuke Spaanse muziek, er zit vast wel iets tussen wat jouw smaak is. Zing, dans en luister, maar probeer het daarnaast ook te vertalen. Je zult er versteld van staan wat je allemaal al kent en hoeveel woorden lijken op het Engels. Super fácil!

5. Download leerzame apps

Ik schreef er al eerder over. Download leuke apps om Spaans te leren. Oefen in de trein, ’s avonds nog even snel voor het slapen gaan of in je lunchpauze op het werk. Je kunt zo’n app er altijd bij pakken en het is echt een hele leuke manier om Spaans te leren. Lees hier meer over mijn favoriete apps om Spaans te leren.

6. Zoek via internet contact met een Spaanstalig persoon

Via bepaalde Facebookgroepen of via Skype kun je tegenwoordig genoeg oefenen. Zoek een Spaanstalig iemand die Nederlands wil leren of die jou wil helpen en praat! Gewoon praten is het allerbelangrijkste bij een taal en zorgt ervoor dat je heel snel leert. Je vindt ze gewoon door bij Google in te typen: Spaans leren via Skype. Genoeg mensen die jou willen helpen. Toch liever virtueel leren? Handige groepen op Facebook zijn: Spaans leren en Spaanse woordjes leren.

7. Stel al je elektronica in op Spaans

Dit is in het begin even lastig, maar waarschijnlijk ken jij je mobiel zo goed dat je op een gegeven moment precies weet wat het betekent. Ideaal om zo je vocabulaire te leren. Spaans op je mobiel toch te moeilijk? Kies dan alleen voor de computer of bijv. Facebook. Dan heb je namelijk vaak een vertaalknop erbij, waardoor je de lastige woorden alsnog kunt vertalen. Super handig!

8. Doe een (online) cursus

Zelf heb ik 2x een cursus in het buitenland gedaan en daarnaast nog een keer bij Fuentes. Dat vond ik een hele fijne cursus, maar het tempo lag wel hoog. Zelf had ik daar geen problemen mee, maar ik kan mij voorstellen dat voor sommigen privéles toch beter werkt. Gelukkig zijn er veel goede docenten te vinden. Goede plekken om ze op te zoeken zijn via Marktplaats of gewoon via Google. Over een paar jaar ben ik ook bevoegd, dus wie weet kom je dan wel bij mij terecht. 🙂

9. Iedere dag oefenen

Het allerbelangrijkste bij de taal leren, is het onderhouden. Je zult er veel tijd in moeten steken om vloeiend te worden. Daarmee bedoel ik niet te zeggen dat je per dag 2 uren moet studeren. Soms kan 10 minuten per dag al voldoende zijn. Probeer in ieder geval 1 dag per week even iets langer ermee bezig te zijn, je zult zien dat je dan al gauw vooruitgang boekt. Gebruik de tips hierboven, lees iedere dag een boek, kijk die serie in één ruk uit of doe iedere dag een spelletje via je mobiel en je zult zien dat je met sprongen vooruit gaat. Heel veel succes!

Wat zijn jouw tips voor het leren van de Spaanse taal? Heb je wat gehad aan mijn tips? Laat het weten in een reactie, vind ik leuk!
tips om spaans te leren
Landen waar Spaans wordt gesproken

 

19 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *