Tips voor Lake Atitlan
Centraal-Amerika,  Guatemala

Tips voor het prachtige Lake Atitlan in Guatemala

Lake Atitlan is een van de bekendste meren van de wereld en ligt in Guatemala. Of het een van de mooiste meren is, weet ik niet. Ik heb in ieder geval mooiere meren gezien, maar fijn was het er zeker. Je vindt aan het meer van Atitlan allemaal leuke dorpjes en ieder dorp heeft zijn eigen charme. Zin in een paar fijne dagen aan dit prachtige meer? Hier vind je mijn tips voor Lake Atitlan.

San Pedro

San Pedro is het dorpje waar je moet zijn als je wilt stappen. Het dorp bestaat eigenlijk uit één lange straat en je vindt hier allemaal leuke restaurants en barretjes. Een leuk hostel om te verblijven is Mr. Mullets, gegarandeerd party en gezelligheid! Voor eten ben je bij restaurant Atitlan aan het juiste adres, je vindt hier heerlijk Guatemalaans eten. Nog zin in een cocktail? Bij Shanti Shanti drink je heerlijk cocktails met een prachtig uitzicht over het meer.

Zin in een hike? Beklim dan vulkaan San Pedro of Indian’s nose. Deze laatste is iets gemakkelijker en in 45 minuten heb je uitzicht over maar liefst 8 (!) vulkanen.

Tips Lake Atitlan

Panajachel

Dit is het grootste en meest toeristische dorp rondom Lake Atitlan. Veel mensen vinden het te toeristisch, maar ik vond dit heel erg meevallen. In Panajachel kun je veel souvenirs shoppen en er zijn genoeg leuke eettentjes. Zin in een manicure of heerlijke massage? Ga dan naar Exhale Body & Spa. Wij hebben besloten om dit na Acatenango te doen en het was heerlijk! De vrouwen namen echt de tijd voor ons en waren erg precies.

Tips Lake Atitlan

San Marcos

San Marcos wordt beschreven als een hippiedorp en dat is het naar mijn mening ook. Er gaan veel mensen naar toe voor yoga en spirituele activiteiten. Zelf houd ik hier niet zo van, maar de sfeer was relaxt. Naar mijn mening moet je hier sowieso een dagje doorheen slenteren!

Santa Cruz

In het dorpje Santa Cruz zelf is niet heel veel te beleven. Je kunt hier naar toe om het echte leven van de Maya cultuur te bewonderen, maar de echte reden waarom ik dit dorpje benoem is: Free Cerveza. Een camping met allemaal tipitenten en een hele boel gezelligheid. Je kunt ook kiezen voor een dorm, maar wij kozen voor een tent met z’n tweeën. Het leuke aan Free Cerveza is natuurlijk het gratis bier wat je er tussen 17-19 krijgt, maar vooral dat de Wi-Fi uitgaat na 19 uur vond ik een goede zaak. Hierdoor moet je wel socializen, want je kunt verder niet meer naar een ander dorp rond deze tijd. Een erg leuk concept! Het klinkt misschien benauwend voor sommigen en eerlijk gezegd dacht ik dat zelf eerst ook, maar niets bleek minder waar. Het was écht gezellig toen wij er waren en we hebben een hoop lol gemaakt!

Tips Lake Atitlan

Wandelen van Santa Cruz naar Jaibalito

Wil je iets ondernemen vanuit Santa Cruz, dan kun je ervoor kiezen om te wandelen naar Jaibalito. Je hebt een prachtig uitzicht over het gehele meer tijdens de wandeltocht en je bent ongeveer een uur kwijt als je heen en terug gaat vanaf Free Cerveza. Ga dus zeker niet aan het eind van de middag weg, want in het donker wil je niet over deze onverharde weggetjes lopen. 😉

Tips voor Lake Atitlan

Hoe kom je er?

Wij begonnen in San Pedro. Niet een hele slimme zet, want vanuit Antigua was dit een hele lange rit en dit had niet gehoeven. Het is namelijk handiger en veel sneller om vanuit Antigua naar Panajachel te gaan. Vanuit Antigua ben je er het snelste met een shuttle. Een shuttle kost ongeveer € 9,-. Je kunt ook kiezen voor het openbaar vervoer, dat is ook prima te doen en je bent dan ongeveer 4 uren onderweg.

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *