Boquete, Panama
Centraal-Amerika,  Panama

Tips voor het verfrissende dorp Boquete

Boquete, een leuk dorp in de provincie Chiriqui in Panama. Er is hier genoeg te doen en je vindt er genoeg prachtige natuur. Het dorp is vooral bekend bij gepensioneerde Amerikanen, maar steeds meer Nederlanders beginnen hun weg te vinden naar dit prachtige en gezellige dorp. Hier vind je alle tips over Boquete, Panama.

Dikke truien en souvenirs

Boquete is een stuk minder tropisch en zelf een aantal graden kouder dan bijvoorbeeld Bocas del Toro. Zorg dus dat je in ieder geval een trui voor ’s avonds bij je hebt! Heb je deze niet bij je, is dat ook geen ramp. Je vindt in het dorp namelijk genoeg leuke kraampjes en winkeltjes met mooie Alpaca kleden en truien. Deze zijn heerlijk warm en zo leuk! Je kunt genoeg leuke souvenirs hier vinden voor een relatief lage prijs, dus mocht je ze nog nodig hebben.. Boquete is the place to be!

Hiken voor de actieve reiziger

Verder is Boquete vooral leuk als je van hiken of andere actieve dingen houdt. Zo hebben wij besloten om hier te gaan raften en de Pianista trail te doen. Deze laatste is de hike die in 2014 bekend werd door de vermiste Nederlandse meisjes. Hierdoor heeft de hike een negatief beeld, maar wij besloten hem toch te doen.

In Boquete is maar één gids die deze route kent en dat is Feliciano. Je kunt het via Whatsapp bereiken via: +507 6624-9940. Deze gids is een echte verhalenverteller en gek op Nederlanders. Hij vertelt je vol plezier over alle natuur en dieren en natuurlijk komt het trieste verhaal tijdens de Pianista ook even naar voren. Het was een schitterende hike en je hoeft hiervoor niet in een hele goede conditie te zijn.

Boquete, Panama

Route door Panama

Raften

Het raften regelden wij via ons accommodatie: Hostel Mamallena. Een prima hostel die je ook vindt in Panama-stad en Colombia. Mocht je besluiten om ook te gaan raften (doen!!), dan maakt het in Boquete niet zoveel uit waar je het boekt. Alle bedrijven werken namelijk met elkaar samen en de dag zelf zal worden begeleid door Boquete Outdoor Adventures. Je zit in totaal zo’n 3 uren in de auto en bent de gehele middag aan het raften. De rivier is best wild (voor de kenners: niveau 3) en grote kans dat je af en toe uit de boot valt. De gidsen zijn erg professioneel, dus je hoeft je verder geen zorgen te maken of bang te zijn. Het is écht heel leuk en je zult echt een hele plezierige dag beleven. Voor $ 65 dollar heb je een leuke dag raften, inclusief vervoer, lunch en een heerlijk biertje na afloop!

Nederlands brood (!)

Mocht je na deze activiteiten nog niet klaar zijn, dan kun je ook kiezen voor een hike naar vulkaan Barú. Een zware tocht, maar zeker de moeite waard! Geen zin in? Ook dan kun je naar Barú. 😉 Naast hostel Mamallena zit namelijk een leuk gelijknamig restaurantje. Je kunt hier heerlijke pizza’s eten. Zelf eten koken is overigens ook heel goed te doen hier, je hebt namelijk 2 grote supermarkten in het dorp en La Ceiba Bakery met een soort van Nederlands brood (!).

Hoe kom je er?

Vanuit Bocas del Toro moet je weer terug naar Almirante met de boot. Vanaf daar neem je dan een taxi naar het busstation van Almirante (1$). Vanaf het busstation gaat er een bus naar David en in David kun je vervolgens met de bus naar Boquete. In ongeveer 6 uren kom je in Boquete aan en als je met de bus gaat kost het je zo’n $ 16. Wij kozen trouwens voor een shuttle vanaf Almirante, omdat we een goede deal konden maken. Voor $10 bracht hij ons vanaf Almirante naar Boquete. Dit kwam dus op hetzelfde neer, maar scheelde enorm in tijd. Dus mocht je deze deal kunnen maken, altijd doen!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *